Adică…

Bucăți de Paradis,
pământ nepromis,
cântare de vis
și șoaptă-n abis…

Doruri astrale
de iubiri epocale,
gesturi frugale,
pe ziduri și zale.

Taine albastre,
timpuri sihastre,
arcuiri măiastre
spre dorurile noastre.

Colțuri de gând,
jocuri arzând,
ieri colindând,
verde-alergând,
pagini plângând,
semne-ascultând,
nopți adunând,
suflet tăcând,
și vers sfârtecând,
de dor descântând.

Epiloguri reci,
spre zvârcoliri seci,
sorbind din poteci
prin visuri îmi treci.

Glas de pământ,
mă biciui pe cânt,
și semăn a vânt,
trecut și descânt…

Despre Ciprian Bojan

Profesor la ţară
Acest articol a fost publicat în Un soi de poezie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Adică…

 1. Camelia zice:

  Descânt? des-cântă, întru intensificarea senzaţiilor; descântă ademenitor! Şi pune-ţi toate contrariile, de cutezi, în acea stare de intimă comunicare.

 2. Camelia zice:

  Nu, nu voiam, dar te-aş ruga să faci modificarea cu pricina.Când ţi s-a întâmplat, pe meleagurile mele, poate vreo chestie zorită, aidoma mie, nici nu ai fi avut când să bagi de seamă, pentru că am corectat-o iute; i-am înţeles graba spsului, pentru că de altfel de greşeli nu te-aş fi putut suspecta, aşa cum nici ţie nu cred că ţi-a trecut prin cap.
  PS
  Nu cred că ţi-ai dori să îţi trimit gânduri politicoase; la mine sunt cam ţepene, dar dacă ţii morţiş, voi încerca să le zămislesc întocmai şi să ţi le trimit pe cele nimerite.
  Glumeam, desigur.

 3. Camelia zice:

  Ciprian, astfel de greşeli nu mi se petrec, din mai multe motive; faptul întâmplării acesteia este unul nefericit, dar bănuieşti ocurenţa. Sunt însă tolerantă cu ale altora, nu însă şi cu cele ale mele. Fiecare se supune unor exigenţe, nu?

  • Ciprian Bojan zice:

   Dar e normal să ni se petreacă, indiferent de voința noastră, fiindcă noi credem că dacă vom alerga mai în grabă spre sufletul căruia îi rostim, poate acela se va bucura! E o caracteristică a fiecărui om!
   P.S. ”Zâmbăreții” 🙂 😀 sau 😆 îi inserez ca să-mi ”luminez fața”, fiindcă râd în suflet de gluma sau de situația pe care celelalte suflete o găsesc amuzantă. Fiindcă și eu tastez greșit, adeseori… 🙂

 4. Camelia zice:

  *ale…scuze, am tastat o literă în plus…graba.

 5. Camelia zice:

  Şi mi-aş mai dori să afli încă ceva, Ciprian; în această înşelătoare lume virtuală, mi-au mai rămas CÂTEVA suflete cărora le sunt umblet cu drag, chiar dacă mi se întâmplă rar. Îmi doresc să vreau să rămâi printre acestea.

  • Ciprian Bojan zice:

   E greu să scapi de mine! 😉
   Dintru început am simțit ceva ce nu se poate spune prin cuvinte despre sufletul tău și chiar de se mai întâmplă uneori să nu deslușim sensul rostirilor unul către celălalt, știu că atingerea ta vrea să fie spre dor! Da, Camelia știu și simt asta!

 6. Camelia zice:

  PS
  Dor nu mi se face decât atunci când mă voiesc venirii lui, când mi-l apropii. Cât despre tine, ştiu că odată te-ai mâhnit când ţi s-a părut că îmi auzi vorbă mustrătoare, ceea ce nu era defel astfel. Te întrebasem doar dacă îmi spui despre tine, pentru că te adusesei în cuvinte şi nu în chip răsucit.

  • Ciprian Bojan zice:

   Da, știu contextul, nefericit moment, nefericită interpretare din parte-mi! Nu ți-am trimis vorbe de iertare, ci ți-am trimis vorbe, ca rezultantă a propriilor mele trăiri! În acel moment eram întors pe dos de multele zvârcoliri și ”de ce”-uri și vedeam doar sensuri de împotrivire peste tot… ”Variațiuni pe aceeași temă spartă” e o mărturisire a acelui abis. Acum sunt mai liniștit! Știu că ni s-a mai întâmplat, Camelia, dar ne-am regăsit, fiindcă suntem mereu acolo unde nu se poate întâmpla decât atingerea perfectă, ca un fel de știință a tainei contopirii sufletelor!

 7. Camelia zice:

  Ceva pentru clipele tale neîncă, pentru întâmplarea lor; se pare că şi tu descânţi unor gânduri, asemeni atâtor alte suflete.

 8. Camelia zice:

  *
  erată
  „se pare”, nu „se apre”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s